Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Je sui un visage...(είμαι ένα πρόσωπο)




Je sui un visage,(είμαι ένα πρόσωπο)
je sui un visage triste et solitaire...(ένα πρόσωπο μόνο και θλιμμένο)
Je sui un mirage,(είμαι μια οφθαλμαπάτη,αντικατοπτρισμός)
un mirage magique...(μιά μαγική οφθαλμαπάτη)




And i was there,where noone could steal my peace...
(e stavo la,che nessuno non mi potrebbe rubare la mia pace)



Paziesca questa gioia che trovo nella oasi...
Mi apparo e poi mi sollevo,
mi sposto dal oasi al oasi,e non ce dubbio che nessuno non mi rivedra.(είναι τρέλλα η χαρά που νιώθω σε αυτήν την όαση,εμφανίζομαι
και πετάω,πάω από όαση σε όαση ακι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κανείς δεν θα με ξαναδεί)




Ίσως να με δεί ο ταξιδιώτης,αυτός που θάρρεψε και ξέμεινε στην όαση μονάχος.
Μα εγώ θα τον ξεγελάσω και θα τον ρίξω στην πιό μεγάλη λύπη και απελπισία..
Δεν φταίω εγώ...

Je sui un mirage....(είμαι μιά οφθαλμαπάτη...)

8 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Είμαι ένα πρόσωπο ..χμμ τι μπορεί να λένε οι γραμμές αυτές!
Ένα πρόσωπο με χίλιες εκφράσεις
Με χίλιες σιωπές
Χίλιες ανάσες
Ένα πρόσωπο σμιλεμένο από φωτιά κι αμόνι …
Ένα πρόσωπο μέσα σε χιλιάδες ….


Καλημέρα !

Ανώνυμος είπε...

...μπορείς να κάνεις μία Μονοπρόσωπη ΕΠΕ !!!

Συγνώμη! Το έργο σας είναι πολύ ωραίο αν και θα προτιμούσα να υπήρχε και ένα απόσπασμα γραμμένο σε Πορτογαλική καθαρεύουσα.
Εκεί μάλιστα! θα αποχτούσε τη διάσταση και την επικότητα που του πρέπει.

HELIASTER είπε...

Προσέχτε αγαπητέ kyanion γιατί διακρίνεται στο βάθος της φωτογραφίας σας μια ελαφρύτατη δόση εμποροπανήγηρης καθώς γυρνάτε στριφογυριζόμενος στο γαιτανάκι παίρνωντας σίγουρα την θέση ενός μικρότερου σας.Επειδή πιστεύω ωσονουπο στην ανωτερώτητα της αντισυμβατικής σας πείνας και στον βαθμό κατανόησης του εμπορικού δικαίου ξέρετε ότι οι αντικατόπρισμοί διαπραγματεύονται στο Χ.Α. μόνο στην μέσαία κεφαλαιοποίηση και στην μικρή,τουτέστιν μου αρκεί η συμμετοχή σας.
Υ.Γ. αντι πείνας θέστε πένας

HELIASTER είπε...

Μόνο όταν γίνεις τα πάντα,υπάρχεις,και όταν γίνεις ο καθένας, κατανοείς και όταν κατανοείς είσαι, και δεν σε νοιάζει πλέον τι είσαι, γιατί υπάρχεις.
Με έχω δει και σε έχω δεί σε χιλιάδες που συναντιώνται σε κάθε δευτερόλεπτο γιά ένα δευτερόλεπτο και προσπερνιώνται,και το ότι υπάρχουμε το νιώσαμε απλώς εξ επάγωγής,η από την αναγωγή σε άτοπον..
Καλήμερα για πάντα..

anepidoti είπε...

δια της εις άτοπον απαγωγής,
καλημέρες στο...όλον σας!!!

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν αντέχει να "δει" ένα θλιμμένο, μοναχικό πρόσωπο. Να είστε σίγουρος πως θα προτιμήσει την οφθαλμαπάτη. Όποια κι αν είναι!

HELIASTER είπε...

Η αναγωγή σε άτοπον είναι η βασιλική οδός της απαγωγής εις άτοπον καθώτι συντομοτέρα.(νεοκλασσικό ευφυολόγημα χρησιμοποιούμενο ευρέως μετάξυ κατεργαρέων).
Υ.Γ. Συντομοτέρα γιατί κάτσε να απαγάγεις όλα τα υπόλοιπα για να σου μείνει το ζητούμενο...Ενώ αν το ανάγεις δογματικώς η ενστικτωδώς είς άτοπον ξεμπερδεύεις...
Υ.Γ.Νο 2 Μήπως με είδατε να σας χαιρετώ στο Picadilly circus?Aν όχι,τους χαιρετισμούς μου..

HELIASTER είπε...

Αγαπητή PANDORA που σας παρακολουθώ καιρό ευχόμενος να μην παίζετε με τα κουτάκια σας για λόγους ιστορικής αποκατάστασης αν και αντιδεοντολογικό θα σας αποκαλύψω τα εξής.Το κείμενο γράφτηκε το 1998 κατα την διάρκεια υποχρεωτικού εγκλεισμού μου για 18 μήνες όπου μου χάρισαν ένα περίεργο μιμιτιζέ καπελλάκι και έπρεπε να επαναλαμβάνω μια απίστευτη ρουτίνα και να φυλάω ένοπλος κάτι κουραδόμαντρες (ποιός ξέρει γιατί) για 10ωρα δίνωντας μου την απίστευτη εμπειρία της 10ωρης ενδοσκόπησης.Όπως γνωρίζετε ο ποιών την ενδοσκόπηση του εαυτού του γνωρίζει και το όλον σιγά σιγά.'Ετσι ανακάλυψα ότι όσοι μας περιβάλλουν με ψεύτικα προσωπεία στην ουσία είναι πολύ μοναχικοί και θλιμένοι και γίνονται η οφθαλμαπάτη του εαυτού τους,με αποτέλεσμα να μας θλίβουν και εμάς και αυτούς και επειδή για να κατανοήσεις η να κατηγορήσεις κάτι θα πρέπει να το είχες η να το έχεις το έγραψα σαν οδηγό προς αποφυγήν όπως είναι και τα περισσότερα κομμάτια του blog που είναι αφιερωμένο στην γνωριμία του εαυτού μας με το όλον μέσα απ`τα άπειρα μικρά κομμάτια του που στραφταλίζουν η μουντώνουν ανάλογα με την κλίση μας ως προς τον ήλιο.
Είμαι σίγουρος ότι έχει συμβεί και σε εσάς.
Πιστός σας αναγνώστης και συνοδοιπόρος.Να είσαστε ευτυχισμένη..